| |

Punainen härkisnuudeli ja kummituskaakaot

Loka-marraskuun vaihde on siirtymäaikaa. Syksy on jäämässä taakse ja talvi kolkuttaa nurkan takana. Kirpeä syysilma kutsuu ulkoilemaan ja mikäs sen parempaa kuin ruokailla luonnossa. Suunnittelin syksyn retkelle menun Halloweenin hengessä, joka onnistuu helposti Trangialla kuivatuista raaka-aineista. Näitä voi hyvin tehdä myös ihan kotioloissa tuoreista raaka-aineista ja välittämättä Halloweenista!

Kuvissa näkyvät Kupilka-retkeilyastiat on saatu osana kaupallista yhteistyötä.

Punainen härkisnuudeli

Punainen Härkisnuudeli

1-2 annosta

1/2 dl kuivattua suikaloitua punajuurta tai 1 dl hienoksi raastettua, raakaa punajuurta

2 rkl kuivattua sipulia tai 1 pieni kokonainen sipuli

1/2 dl  härkäpapurouhe (kuiva) tai Härkis 1 pkt

2 rkl rasvaa tai öljyä

5 dl vettä

Mustapippuria myllystä 

1/2 kasvisliemikuutio

80 g munanuudeleita

2 rkl kookosmaitojauhe

1 rkl maissitärkkelystä + näiden joukkoon 0,5 vettä

Suolaa

Koristeeksi kuivattua lehtikaalia

  1. Kuumenna rasva kattilassa.
  2. Lisää härkäpäpurouhe/härkis, kuivattu punajuuri/raastettu tuore punajuuri ja kuivattu/tuore sipuli pilkottuna. Kuullota hetki.
  3. Lisää vesi, murustele joukkoon kasvisliemikuutio  ja mustapippuria. Anna kiehua 5 min.
  4. Lisää palastellut munanuudelit ja keitä niiden vaatima aika, n. 4 min.
  5. Laita kookosmaitojauhe ja maissitärkkelys erilliseen kuppiin. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
  6. Kaada kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna kiehua n. 1 min. 
  7. Sammuta keitin ja anna tasaantua muutama min.
  8. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  9. Ripottele pinnalle kuivattua lehtikaalia.
Kummituskaakaot

Kummituskaakaot

1 annos

1 rkl tumma kaakaojauhe

1 tl sokeri

2-3 palaa tummaa suklaata

2,5 dl kaurajuomaa 

Vaahtokarkkeja

  1. Jos nautit kaakaot retkellä, pakkaa kaakaojauhe, sokeri ja suklaapalat omaan pussiin. Ota kaurajuoma mukaan sellaisenaan. Voit myös kuumentaa kaurajuoman kotona valmiiksi ja kaataa termariin. 
  2. Retkellä laita kuppeihin suklaapalat, kaakao ja sokeri.
  3. Kuumenna varovasti retkikeittimellä kaurajuoma kattilassa tai pannussa. Juoma kuohahtaa nopeasti yli!
  4. Kaada kaurajuoma kuppeihin ja sekoittele niin kauan, että suklaa sulaa.
  5. Laitan pinnalle vaahtokarkit ”lillumaan” kummituksiksi. 
  6. Kotona voit kuumentaa kaikki ainekset kattilassa, sekoitella tasaiseksi ja kaataa kuppeihin. 

Piditkö näistä resepteistä? Jos innostuit tekemään retkiruokia itse ja haluat oppia lisää, olen juuri rakentanut Kasvipohjaiset retkiruokaa itse tehden-verkkokurssin. Se kattaa kaikki tarvittavat tiedot aina raaka-aineiden kuivaamisesta pakkaamiseen ja varastointiin sekä maittavan ruuan valmistamiseen retkellä. Kurssi alkaa tammikuussa, ja voit liittyä mukaan edulliseen pilottihintaan. Katso täältä tarkemmat tiedot!

Toivotan sinulle rauhallista siirtymäaikaa syksystä talveen. Muista ottaa mallia luonnosta ja hidastaa, terveisin Satu

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *