Nauti vaelluksella itse tekemääsi ruokaa – säästä luontoa ja lompakkoa
Eikö olisi upeaa valmistaa itse omat retkiruokasi, nauttia niitä upeissa maisemissa ja samalla säästää rahaa? Anna, kun kerron, miten minusta tuli retkiruokien mestari.
Kun aloitin aktiivisen retkeilyn kuusi vuotta sitten, olin innostunut, mutta törmäsin pian haasteeseen: mitä söisin vaelluksilla? Kaupan valmiit retkiruokapussit eivät sopineet minulle – osa oli aivan liian suuria, toiset taas raskaita kantaa tai sisältäen ainesosia, joita en halunnut syödä. Lisäksi jokainen pussi maksoi 9 euroa – aika hintava investointi, jos viikon vaellus odottaa edessä.

Rakkaudesta retkiruokaan – askel askeleelta omien aterioiden äärelle
Päätin etsiä toisen ratkaisun. Kokeilin ja testailin keittiössäni, kuivattelin kasvisperäisiä annoksia, ja vähitellen opin, miten voisin valmistaa terveellisiä ja herkullisia ruokia itse. Olihan siinä muutama huti, mutta kokeilujen jälkeen syntyi reseptejä, joista olen edelleen ylpeä. Eräällä pitkällä vaelluksella vaelluskaverini seurasi, kun nautiskelin omaa pasta bolognesea keskellä Haltin erämaata. Hän katsoi nuudeliannostaan ja kysyi, jäisikö minulta yhtään ylimääräistä… Tuo hetki vahvisti sen, että teen jatkossakin omat retkiruokani itse. Eikä se ole edes kovin vaikeaa tai työlästä.

Kuinka valmistaa kasvipohjaiset retkiruoat omien makumieltymysten mukaan?
Päätin koota nämä kokemukset ja osaamiseni verkkokurssiksi, jolla opetan sinulle juuri nämä parhaaksi havaitsemani menetelmät ja reseptit.
Teen päivätyökseni ammatillisen opettajan työtä opetuskeittiössä, joten ravitsemus ja ruuanvalmistuksen opetus on minulle tuttua. Opetan myös elintarvikehygieniaa, joten osaan kertoa sinulle, miten minimoit retkiruokien pilaantumisen riskin.
Tämän kurssin avulla voit valmistaa omat retkiruokasi – ruokia, jotka maistuvat juuri sinulle sopivalta, annoksina, jotka jaksavat kantaa vaelluksesi läpi.

Löydä vaivaton tapa tehdä omat retkiruoat kotikeittiössäsi
Kurssilla käydään läpi kaikki tarvittavat asiat, kuten miten valmistaa ja kuivata kasvipohjaisia aterioita kotiuunissa. Saat vinkkejä kasviproteiinien käyttöön ja opit kolme tehokasta tapaa valmistella ja koostaa omat retkiruokasi. Kurssin ohjeet ovat selkeitä ja helposti muokattavissa omiin tarpeisiisi. Tältä kurssilta et saa kasapäin valmiita ohjeita, jotka unohtuvat tietokoneen syövereihin tai muovitaskuihin kirjahyllyyn. Saat perustiedot siihen, että voit koostaa juuri sinulle sopivat retkiruuat.

Kasvispohjaista retkiruokaa itse tehden – Kuivata, pakkaa ja säästä
Kasvipohjaisten retkiruokien kurssi alkaa 15.1.2025, ja hintana tälle ainutlaatuiselle pilottikurssille on vain 38 euroa, jos ilmoittaudut marraskuun loppuun mennessä. Tämä on mahdollisuutesi lähteä mukaan retkiruokien maailmaan erikoishintaan. Käytä alkuvuosi suunnitellen ja valmistellen kesän ja syksyn retkiäsi – näin voit keskittyä itse vaelluksella nauttimaan luonnosta ja omista ruoistasi.
Mitä sanot? Haluatko vaihtaa valmisateriat omiin, herkullisiin ja taloudellisiin ruokiisi? Liity mukaan, ja varmista paikkasi kurssilla!
